Flotari

Flotările lucrează eficient în special partea superioară a corpului și cresc rezistența articulațiilor. În mișcare este implicată mai mult partea de sus a corpului, însă flotările lucrează și fesierii s-au mușchii abdominali. În plus, aceste exerciții cresc rezistența umerilor, a antebraților, a pieptului și a articulațiilor.

Efectuarea corectă a flotărilor.

              - sprijină-te pe cele 4 membre, astfel încît mâinile să fie puțin mai îndepărtate decît proecția umerilor pe sol. Îndreaptă-ți mâinile și picioarele, astfel încît corpul să formeze o linie dreaptă  de la cap pînă la glezne.

              - încordează-ți pieptul și strînge mușchii fesieri, menținînd aceste contracții pînă la sfirșitul antrenamentului, apoi coboară-ți corpul pînă cînd pieptul aproape atinge pământul, după care ridica-te și repetă de cîte ori poți.

               - nu lăsa șoldurile sa-ți atîrne și să iasă din linia dreaptă.

               - Dacă ești începător și flotările ți se par prea grele, mai bine așează-te în genunchi în timpul executării, sau spijine-te de o suprafață ridicată,  precum o  bancă sau un scaun.  Dacă și așa este greu ,execută flotările din picioare: stai lîngă un perete și împinge-te cu brațele departe de el.

               -Pentru cel mai bun rezultat , ține-ți mâinile mai departe una de alta decît spațiul dintre umeri, îndoindu-ți ușor coatele pînă cînd piptul se află la 5 centimetri de podea. Stai 2-3 secunde asa înainte să te ridici. La început poți face un set de 5 flotări, iar pe măsură ce capeți  experiența, poți ajunge pînă la 2-3 seturi de cîte 20 de flotări.

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :